Deleydenaer.nl - Win een optreden van Barry Badpak Glasbak-actie voor studenten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225572&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deleydenaer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deleydenaer.nl

Win een optreden van Barry Badpak Glasbak-actie voor studenten

'Barry Badpak rijmt op glasbak.' Deze slogan wil studenten aansporen hun lege flessen en potten in de glasbak te gooien en niet bij het gewone restafval.

Nedvang, de landelijke organisatie die hergebruik van verpakkingen stimuleert, heeft Leiden uitgekozen voor een studentenactie. Als de campagne in Leiden slaagt, volgen acties in andere steden.

George van der Hansz van Nedvang: "Op dit moment wordt 84 procent van het lege glas keurig ingeleverd via de glasbakken, maar we halen nog niet de landelijke doelstelling van 90 procent. Samen met grotere steden, waar de glasinzameling achterblijft, gaan we de uitdaging aan. Met name studenten kunnen nog wel een zetje in de rug gebruiken om méér glas naar de glasbak te brengen. Daarom zeggen we met deze actie, aan het begin van het studiejaar: 'Glas hoort in 't bakkie!'."

Videowedstrijd
Leidse studenten hebben geholpen de campagne typisch Leids te maken. Zij adviseerden het populaire trio 'Barry Badpak' in te zetten als hét gezicht voor de glasbak-promotie. De 'Barry's' hebben hiermee ingestemd.

Sterker nog: studentenhuizen die aan de actie deelnemen, kunnen een exclusief optreden van Barry Badpak in een Leids café winnen. Hoe? Door een video te maken over lege flessen in een studentenhuis, en hoe die (wel of niet) hun weg vinden naar de glasbak. De eerste tien inzenders krijgen een tweedehands winkelwagentje met de naam en adres van hun studentenhuis erop.

De gemeente Leiden ondersteunt de inspanningen van Nedvang, onder meer door te investeren in de kwaliteit van het netwerk van glasbakken in de stad. Leiden scoort, met één glasbak per 800 inwoners, overigens beter dan de landelijke richtlijn van één glasbak per 1.000 inwoners.

In een recent uitgevoerde enquête van DUWO (verhuurder van studentenkamers) geven Leidse studenten aan dat ze regelmatig een volle glasbak in hun buurt aantreffen. Een probleem in huizen zelf is vaak dat studenten onderling geen goede afspraken maken over het inleveren van recyclebaar afval, zoals glas. Glazen flessen en potten zijn voor 100 % opnieuw te gebruiken. Onder studenten is dit te weinig bekend.

Reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225572&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deleydenaer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225575&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deleydenaer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deleydenaer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>