Deleydenaer.nl - Voor én achter de schermen bij Beheer – fototentoonstelling in stadhuis geopend
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225572&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deleydenaer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deleydenaer.nl

Voor én achter de schermen bij Beheer – fototentoonstelling in stadhuis geopend

Dinsdagmiddag 10 juli opende Frederik Zevenbergen, vice-voorzitter van de Leidse gemeenteraad, de tentoonstelling Beheer in beeld. 34 foto's van JP Witteman tonen het werk voor én achter de schermen van Cluster Beheer. De fototentoonstelling is gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van het stadhuis.

De zomervakantie breekt aan en dat betekent voor veel mensen vakantie of extra vrije tijd. Voor de 360 medewerkers van Beheer gaat het werk onverminderd door. Hun taak is om samen met onder meer aannemers en DZB de stad schoon, heel en veilig te houden. Een deel van het werk springt meteen in het oog zoals het vegen, onderhoud van groen en de afvalinzameling. Maar er gebeurt nog veel meer om de stad schoon, heel en veilig te houden. Denk aan het onderhoud van wegen en bruggen, riolen en waterkanten, speelplekken en straatlantaarns.

Een greep uit JP's fotoreportage

Cluster Beheer heeft fotograaf JP Witteman gevraagd de werkzaamheden én de medewerkers in beeld te brengen. De tentoonstelling Beheer in beeld is een greep uit zijn fotoreportage, en geeft bezoekers een idee van het werk van Beheer, maar laat ook de inzet, het vakmanschap en de liefde voor het vak en de stad zien.

Bezoeken Beheer in beeld

De fototentoonstelling is de hele zomer te bezoeken in de hal van het stadhuis. De toegang is gratis en de openingstijden zijn maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur; op donderdagavond tussen 17.00 en 20.00 uur en op zaterdagochtend tussen 9.00 en 13.00 uur.

Hoogtepunten
Op beide podia stonden knallers van artiesten en bands op te treden en op sommige momenten bereikte dit ook ongekende hoogtepunten. De Likt maakte dankbaar gebruik van de hoeveelheid bezoekers met meerdere stage-dives en hij sloot zijn optreden af met een heuse pit. Bij Kraantje Pappie kwamen de voetjes zeker van de vloer, wezen de handen constant in de lucht en spatte het enthousiasme van het podium en het veld af. Bij het optreden van Blaudzun werd luidkeels meegezongen met zijn veelal bekende songs. Ook eerder op de dag werd er volop gedanst en genoten van optredens van o.a. Paceshifters, ACIDP303WER en Mamihlapinatapai.

Voor jong en oud
Ook dit jaar bewees Werfpop weer een festival te zijn voor het hele gezin. Een volle Silent stage tijdens de Silent Yoga en in de Kids Area hebben ook de allerkleinsten zich prima vermaakt. Bij Science meets Rock 'n Roll hebben bezoekers, jong en oud, o.a. kunnen ervaren hoe je van bacteriën kunst kunt maken en zich kunnen verbazen over experimenten op temperaturen van -196°C. Daarnaast konden bierliefhebbers in de Proeftuin genieten van een speciaalbiertje bij de Pronckbar. Muziek, zon en een witbiertje.. genieten!

Eco-glazen
De pilot met eco-glazen was een succes, het veld was nog nooit zo netjes na een dag Werfpop en vrijwel alle bezoekers vonden het een goede ontwikkeling dat ook Werfpop de eco-glazen heeft omarmd. Het eerste biertje werd getapt door Wethouder Yvonne van Delft en ook zij sprak haar dankbaarheid uit naar de organisatie die deze pilot aanging. Op het festivalterrein waren vier punten waar bezoekers hun glas konden doneren. Deze actie leverde uiteindelijk honderden eco-glazen op, waarmee Werfpop volgend jaar een nog mooier festival neer kan zetten. Mede dankzij de afsluiter van voorzitter (en presentator van de dag) Jeroen van der Lippe, die het publiek na het optreden van Kraantje Pappie uitdaagde om zoveel mogelijk eco-glazen op het podium te gooien. Bedankt bezoekers!

Vrijwilligers
Ook deze editie was niet tot stand gekomen zonder de ruim 350 vrijwilligers die werken aan Werfpop. Van de opbouw een week voor het festival tot de dag zelf en de dagen erna. Voorzitter Jeroen van der Lippe sloot het festival af met het nieuws dat dit zijn laatste jaar als voorzitter is en dat hij het stokje graag overdraagt aan een nieuwe voorzitter die met een frisse blik het festival gaat aansturen, maar ook de Werfpop tradities voort zal zetten.

- Noot voor de redactie -

Over Werfpop
Het gratis popfestival begon in 1982 in het "Van der Werfpark" tot in 2002 dit park te klein werd. Het festival verhuisde naar de Leidse Hout, waar voldoende ruimte was om te groeien. Tegenwoordig verwelkomt Werfpop gemiddeld 22.000 bezoekers per editie en behoort hiermee tot de grootste gratis festivals van Nederland. Werfpop kenmerkt zich door altijd een sterke line-up te bieden met acts uit binnen- en buitenland; in het verleden hebben Kensington, Typhoon, de Jeugd van Tegenwoordig, Danko Jones en Sepultura al opgetreden. Werfpop is een festival geheel mogelijk gemaakt door vrijwilligers. Elk jaar werken ruim 350 vrijwilligers met veel passie en plezier aan Werfpop.

Voor meer informatie over het festival: Jeroen van der Lippe | Voorzitter Werfpop | voorzitter@werfpop.nl | www.werfpop.nl

Voor meer persinformatie en/of accreditatie, hoge resolutie beeldmateriaal en/of interview aanvragen: Rosalie Schouls | PR Werfpop | rosalie@werfpop.nlHoge resolutie beeldmateriaal is te downloaden via Google Drive.

Volg Werfpop op...

Copyright © 2018 Werfpop, All rights reserved.
U ontvangt deze mail, omdat u in het verleden hebt aangegeven geïnteresseerd te zijn in nieuws van gratis festival Werfpop. Mocht dit niet (meer) het geval zijn, dan horen we dat graag en zullen wij u uit onze perslijst verwijderen.

Our mailing address is:

Werfpop

Noorderstraat 8

Leiden, Zh 2312 PV

Netherlands


Add us to your address bookWant to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225572&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deleydenaer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225575&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deleydenaer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deleydenaer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>