Deleydenaer.nl - Snijanthurium eyecatcher in moderne boeketten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225572&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deleydenaer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deleydenaer.nl
Growers pride

Snijanthurium eyecatcher in moderne boeketten

Snijanthurium kan het oubollige imago maar moeilijk van zich afschudden. Dit prachtige product wordt echter op alle fronten tekort gedaan, het huidige assortiment is hip, kleurrijk en eigentijds.

Ofwel, snijanthurium is dé eyecatcher in moderne boeketten. "Het afgelopen jaar hebben we de focus gelegd op het verwerven van inzichten binnen twee thema's die samen met de FPC en promotiecommissie zijn afgestemd ", zegt Rianne van den Berg, productmanager voor snijanthurium bij Royal FloraHolland.
"Het eerste thema was gericht op de bloemist, waarbij de vraag werd gesteld waarom sommigen nauwelijks tot geen snijanthuriums kopen en verkopen en anderen juist veel. Thema twee betrof vraag en aanbod, over hoe meer in te spelen op kansen in de markt."

Positieve boodschap

De verworven inzichten toonden aan dat er een groep bloemisten zeer enthousiast is over Anthurium en deze altijd in het assortiment hebben. Dit zijn in hoofdzaak de conceptmatige bloemisten die vooral actief zijn in de zakelijke markt, zoals op het gebied van aankleden van events en/of styling van hotels en restaurants.
"Deze groep bloemisten is zeer enthousiast over snijanthurium. Zij vinden het een fijne bloem vanwege de lange houdbaarheid en ook omdat deze vanaf een afstand in het oog springt.
Nu wordt een plan uitgewerkt om deze enthousiaste bloemisten te inspireren deze positieve boodschap en de verbinding naar de zakelijke markt te versterken. Snijanthurium is hiervoor immers bij uitstek geschikt.
Verwacht wordt dat dit nog meer bloemisten over de streep trekt snijanthurium te gebruiken."

Samenwerking

Om zoveel mogelijk binding met de kwekers te houden, is er regelmatig contact via de FPC, productbijeenkomsten, brainstormsessies en kwekersbezoeken. "Belangrijk want de veilingklok is voor de meeste kwekers nog steeds het belangrijkste afzetkanaal. Daarnaast verandert de wereld continu en is het steeds belangrijker de markt en de consument op te zoeken.
Door voor promotiedoeleinden ook samenwerking met potanthurium te zoeken, hebben we vanuit collectief perspectief al goede stappen gemaakt."

Promotie

De afgelopen jaren loopt het areaal snijanthurium terug. Dit bedraagt nog circa 60 hectare in Nederland en België. Dat wordt nog iets minder. Dit komt door de relatief hoge kostprijs dit product te telen en de marges die onder druk staan.
Snijanthurium is het bloemistenproduct bij uitstek door de exclusieve uitstraling. Ruim 90 procent wordt via de bloemist verhandeld. Snijanthurium via Royal FloraHolland is afkomstig uit Nederland en België en jaarrond beschikbaar.
Rianne ziet dat er kwekers zijn die de directe handel steeds meer opzoeken door in concepten te denken die kant-en-klaar worden overgenomen door retailers zoals supermarkten en tuincentra.
De grootste afzetlanden zijn vooralsnog Duitsland, gevolgd door Frankrijk, Italië, Nederland en de UK. "Het Nederlandse afzetaandeel is de afgelopen jaren met 5 procent gedaald, waardoor de promotie grotendeels op Nederland wordt gericht en de zakelijke markt de meeste kansen biedt.''


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225572&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deleydenaer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225575&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deleydenaer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deleydenaer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>