Deleydenaer.nl - Ambassadeur voor Anthurium
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225572&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deleydenaer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deleydenaer.nl
Growers pride

Ambassadeur voor Anthurium

Niet eerder besloten twee productgroepen de promotie gezamenlijk te doen en hiervoor een fulltime ambassadeur aan te stellen als productvertegenwoordiger. Voor pot- en snijanthurium vervult Claudia Broch deze unieke functie.

Door Wilma van Velzen

Vanuit de veredelaars van pot- en snijanthurium ontstond het idee de krachten te bundelen en de promotie in de toekomst gezamenlijk te doen. Om hieraan uitvoering te geven, werd volgens Claudia Broch de voorkeur uitgesproken voor een Anthuriumambassadeur die hier fulltime mee bezig zou kunnen zijn. "Omdat deze functie alleen bedoeld is om Anthurium te promoten, en niet een kweker of Anthuriumsoort in het bijzonder, werd hiervoor in het afgelopen voorjaar de Stichting Promotie Anthurium opgericht. Bestuursleden zijn de veredelaars Anthura en Dümmen Orange, twee anthuriumkwekers en twee snijanthuriumkwekers."

Schakel

In communicatiedeskundige Claudia Broch, met roots in het Westland, vond het stichtingsbestuur de perfecte Anthuriumambassadeur. "Voorheen werkten de productgroepen pot- en snijanthurium met een eigen marketingbureau en werd er wel wat promotie gedaan, maar niet genoeg" zegt Claudia. "Mijn aanstelling moet hier verandering in brengen. Als fulltime Anthuriumambassadeur kan ik mij volledig op de promotie richten, waardoor veel meer projecten kunnen worden uitgevoerd. Ik ben de schakel tussen kweker en consument en het eerste aanspreekpunt voor de media/pers. Tevens coördineer ik alle promotieactiviteiten. Verwacht wordt dat Anthurium hierdoor in bekendheid zal stijgen, met als doel in elke huis-, slaap- en badkamer een Anthurium."

Bouquet Tales

Voor een sterke positionering is een gezamenlijke huisstijl en beeldmerk belangrijk. Een vertaalslag hiervan komt tot uiting in een gezamenlijke website. "De komende maanden leg ik mij hierop toe. Ook social media zoals Facebook, Instagram en Pinterest zetten we veelvuldig in om de consument te bereiken. Als schakel naar de consument wordt eveneens de bloemist niet vergeten. Om bloemisten te inspireren met nieuwe toepassingsmogelijkheden hebben we samenwerking gezocht met Bouquet Tales. Een inspiratiekrant met innoverende boeketten die bloemisten elk kwartaal weer verrast. Met een verspreiding via 90 verkooppunten in Europa is dit een mooi inspiratiemiddel."

Samenwerking

De samenwerking tussen de productgroepen pot- en snijanthurium heeft al enkele eerste mooie resultaten opgeleverd. "Voorheen was de communicatie van potanthurium vooral op de consument gericht en richtte snijanthurium zich op de handel, langzaam komt hier een verschuiving in. Steeds vaker zie je de snijanthurium als losse toepassing in styling van tv-programma's, lifestylebladen en woonmagazines. Het zou mooi zijn als we de promotie in de toekomst met nog meer productgroepen samen kunnen doen. Zeker met andere tropische bloemen- en plantengroepen zie ik een reële samenwerking. Dit schept mogelijkheden voor nog veel grotere promotiecampagnes."

Hartstichtingactie

De septembermaand stond in het teken van de Hartstichtingactie, waarbij met verkoop van Anthuriums geld bijeen is gebracht voor de Nederlandse en Duitse Hartstichtingen. "Vanaf mei heb ik mij op alle kennismakingen rond deze actie gestort. Dat dit zoveel resultaat en positieve reacties heeft opgeleverd geeft veel voldoening. Een aftrap voor nog meer mooie campagnes die de zichtbaarheid van Anthurium verder zullen vergroten. Ik ben er trots op als eerste in de sector deze ambassadeursfunctie te vervullen."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225572&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deleydenaer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225575&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deleydenaer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deleydenaer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>