Deleydenaer.nl - Volle winst voor Noordwijk tegen Sliedrecht
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225572&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deleydenaer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deleydenaer.nl
Sport

Volle winst voor Noordwijk tegen Sliedrecht

voetbal ♦ Het is en blijft een tegen vallende seizoenstart voor Noordwijk. Supporters zijn daardoor pessimistisch maar de technische staf blijft vol goede moed. Het doel om dit jaar te promoveren blijft onveranderd overeind. De winst tegen Sliedrecht moet het begin van een nieuwe reeks overwinningen.

Op het Sportpark de Lockhorst begon Noordwijk met in de achterste lijn Martijn Le Congé en de Jel op de bank. In de basis natuurlijk Dorothea en ook Westdijk naast Lomis en James. Noordwijk kreeg vanaf het begin de gelegenheid om het favoriete combinatiespel van achteruit uit te voeren. Sliedrecht,met een 5 mansverdediging, wachtte geduldig op het balverlies bij Noordwijk, om mogelijk vanuit de omschakeling toe te slaan. Maar Noordwijk maakte verdedigend geen fouten en er deden zich aan beide kanten nauwelijks mogelijkheden voor.


Voorsprong

En Noordwijk mocht na een half uur op voorsprong komen. Een doelpoging van Le Congé, werd nog onschadelijk gemaakt. De bal belandde echter vanuit de scrimmage voor de voeten van een attente Westdijk en die scoort 0-1. Een treffer van de Haagse spits waarop door iedereen met ongeduld werd gewacht. Noordwijk bleef de beter voetballende ploeg maar ontsnapt vlak voor rust aan een tegentreffer. De scheidsrechter zag, tot grote opluchting van al wat Noordwijk was, geen strafschop in de scherpe verdedigende actie van Michel.


Spelhervatting

Na rust aanvankelijk eenzelfde spelbeeld waarbij 2 mogelijkheden te noteren voor James en Lomis . En na ongeveer 10 minuten viel plots de 2e treffer. Een voorzet van Dorothea werd pardoes in eigen doel gewerkt: 0-2. Wie dacht dat deze gelukkige treffer voor rust zou zorgen bij de Noordwijkers had het goed mis. Noordwijk vergat het combinerenen toonde nauwelijks zelfverzekerdheid. En bij een spelhervatting voor Sliedrecht ging het mis. Een goed genomen corner bereikte het hooft van Stokkum en deze gaf Amezrine het nakijken:1-2.
Geheel onnodig bleef Noordwijk ook hierna achteruit lopen en vergat druk te zetten. Waardoor Sliedrecht een licht overwicht kon te creëren. Vooral met opportunistisch voetbal en de lange bal richtingstrafschop gebied. Noordwijk ontsnapte daarbij nog aan de gelijkmaker toen een bal via de vingertoppen van Amezrine op de lat belande.

Met nog 10 minuten werd het veld glad door een enorme bui regen welke onverwachte situaties veroorzaakte. Maar gelukkig voor Noordwijk bleef dit verder zonder gevolgen. De conclusie mag zijn dat er een nuttige winst werd behaald maar dat het spel van Noordwijk zeker geen schoonheidsprijs verdient. Ook dat er wederom vraagtekens blijven over het scorend vermogen van de Noordwijkse spitsen. Volgende week de kans in de thuiswedstrijd tegen RVVH welke ploeg Smitshoek met 4-2 wist te verslaan.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225572&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deleydenaer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225575&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deleydenaer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deleydenaer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>