Deleydenaer.nl - Walking Football voor 60-plussers
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225572&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deleydenaer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deleydenaer.nl
Ook oud-international Simon Tahamata  werd uitgebreid geïnterviewd voor de radio en televisie. | Foto: J.P.Kranenburg
Ook oud-international Simon Tahamata werd uitgebreid geïnterviewd voor de radio en televisie. | Foto: J.P.Kranenburg

Walking Football voor 60-plussers

Kees Kist, Sjaak Swart, Simon Tahamata, Dick Schoenaker waren afgelopen zaterdag te bewonderen bij RCL. Deels voor de opening het nieuwe complex, deels voor de introductie van het Walking Football, voetbal voor 60-plussers.

Het werd een gouden zaterdag voor jong en oud. De jeugd kon zich uitleven op springkussens van eredivisie-grootte, strafschoppen nemen en prijzen winnen, smullen van zoete en zoute popcorn.

Vanaf 13.45 uur kwamen de Senioren in actie. OldStars kwamen in 2 poules tegen elkaar binnen de lijnen. OldStars van Feyenoord 1 en 2, Zoetermeer, ADO, Roodenburg, SEV, Katwijk en oud-internationals.

De achtergrond van OldStars is glashelder, namelijk: meedoen, bewegen, een leven lang voetbal en: geef ouderen de mogelijkheid ook op latere leeftijd een onderdeel van de samenleving te lijven.

Sjaak Swart, de ster van de zonnige middag, vatte de doelstellingen in een zin samen: "Kenmerkend voor Walking Football is dat bewegen en sociaal optrekken samenkomen."

De 'oudjes' (met respect) bleken gretig, soms te gretig. Terwijl Walking Football aan spelregels zijn gebonden die tegemoet komen aan de leeftijd, zoals onder meer: hardlopen, slidings en lichamelijk contact zijn niet toegestaan, de buitenspelregel is niet van toepassing en het spel kent geen keeper. OldStars Walking Football wordt 6 tegen 6 gespeeld op een veld van 42x21 meter met minidoelen.

Tijdens het toernooi mocht er volop gewisseld worden, van deze regel werd vanwege de warmte uitgebreid gebruik gemaakt. Rksv Meerburg en Lv Roodenburg hebben Walking Football al omarmd. RCL is er inmiddels mee gestart. Tijdens het Top Voetbaltoernooi Walking Football overheerste de Olympische gedachte, niet het winnen maar het meedoen telt.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225572&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deleydenaer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225575&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deleydenaer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deleydenaer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>