Deleydenaer.nl - Innovatiesubsidie voor groene gewasbescherming
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225572&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deleydenaer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deleydenaer.nl

Innovatiesubsidie voor groene gewasbescherming

De provincie Zuid-Holland stelt € 2,6 miljoen subsidie beschikbaar aan innoverende MKB-bedrijven.

61 ondernemers in Zuid-Holland hebben een subsidie ontvangen voor een zogeheten innovatieadvies- of een haalbaarheidsproject, verdeeld over de verschillende topsectoren. Hiermee wordt niet alleen innovatie in het MKB gestimuleerd die tot nieuwe business zou moeten leiden, maar veel projecten kunnen ook bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen (voedselveiligheid, safety & security, voorkomen van milieuschade, etc.). 

Groene gewasbescherming
Gedeputeerde Bom-Lemstra overhandigde dinsdag 16 augustus directeur Jan Barendse van Agrobrains BV uit 's Gravenzande € 36.400,- symbolisch de subsidie voor zijn project "Toepassing van innovatieve algenextracten in de tuinbouw".
Dit gebeurde bij het laboratorium van Groen Agro Control in Delfgauw dat door Agrobrains ingeschakeld wordt bij de uitvoering van dit haalbaarheidsproject. Met de subsidie gaat Agrobrains de haalbaarheid onderzoeken (economisch en technisch) om chemische bestrijdingsmiddelen in de land en tuinbouw te vervangen door groene gewasbescherming met algenextracten van natuurlijke oorsprong. De algen kunnen de plant weerbaarder maken, plaaginsecten verdrijven, en voor een betere groei en productie zorgen. Bij gebleken haalbaarheid  wil Agrobrains de innovatie doorontwikkelen en commercieel toepasbaar maken.
               
Baanbrekend
Gedeputeerde Bom-Lemstra (Economie) zei tijdens haar werkbezoek trots te zijn op bedrijven als Agrobrains. "Hoogwaardige kennis en kunde wordt hier ingezet om baanbrekende innovaties mogelijk te maken. Dat zijn ook nog eens innovaties met de belofte om de wereld verder helpen. Ik hoop dat Agrobrains en al die andere innovatieve MKB'ers het lukt om weer een stuk verder te komen en dat zij hun kansen kunnen verzilveren."

De subsidies maken deel uit van de regeling MKB innovatiestimulering topsectoren Zuid-Holland van de provincie Zuid-Holland. De provincie Zuid-Holland en het ministerie van Economische Zaken stellen in 2016 beide € 4,45 miljoen beschikbaar voor deze subsidieregeling. Hierdoor is in 2016 voor Zuid-Holland een budget van € 8,5 miljoen beschikbaar, waarvan nu €2,6 miljoen is besteed.

Aanvragen R&D samenwerking indienen
Tot en met 1 september 2016 kunnen Zuid-Hollandse MKB-ondernemers voor deze subsidieregeling aanvragen indienen voor de tender R&D-samenwerkingsprojecten. In Zuid-Holland zijn 2 categorieën:
1. Kleine R&D-samenwerkingsprojecten met maximaal € 200.000 subsidie en maximaal 35% subsidie van de projectkosten; 
2. Grote R&D-samenwerkingsprojecten meer dan € 200.000 tot ten hoogste € 350.000 subsidie per projecten maximaal 35% subsidie van de projectkosten. 

In totaal is er in 2016 € 5,9 miljoen beschikbaar voor de tender R&D samenwerking. De regionale ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter ondersteunt MKB-ondernemers bij het nader uitwerken van het projectvoorstel of het vinden van partners.

Voor vragen over deze subsidieregeling en voor het indienen van de R&D-samenwerkingsprojecten kunnen ondernemers terecht bij het Klant Contact Centrum en het e-loket van de Provincie Zuid-Holland. En zie voor meer info www.pzh.nl/mitzh  


 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225572&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deleydenaer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225575&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deleydenaer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deleydenaer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>