Activiteit: Bob Rigter benoemd tot cultureel ambassadeur | Deleydenaer.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225572&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deleydenaer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deleydenaer.nl
 • Alles
 • (4)
  Theater
 • (1)
  Muziek
 • (3)
  Evenement
 • (1)
  Cultuur
 • (1)
  Carnaval

Bob Rigter benoemd tot cultureel ambassadeur

dinsdag 4 oktober 11:20 uur

jazzambassadeur ♦ Tijdens de matinee van de bijzondere theatervoorstelling 'Vreemd, een jazzflirt aan zee' in de historische jazzkelder van Huis ter Duin werd zondag Noordwijks bekendste saxofonist Bob Rigter benoemd tot cultureel ambassadeur van Noordwijk.

Door Joke van der Zanden

Nadat Martine Zeeman het boek 'Vreemd' van de jazz saxofonist Bob Rigter had gelezen ontstonden in haar hoofd al ideeën van toneelscènes, film flashbacks en muziek waarin een schnabbelende muzikant een korte maar heftige relatie heeft met een van de hotelgasten. Dit alles speelt zich af in en rond de historische jazzkelder van Huis ter Duin, het oudste badhotel in Noordwijk nu n het kader van Noordwijk 150 jaar badplaats.

Martine Zeeman bedankte Bob Rigter voor zijn aanwezigheid bij de voorbereidingen en repetities met een boeket bloemen en een bijzonder schelpje.

De cultuurwethouder Marie José Fles benoemde Bob Rigter tot Cultureel Ambassadeur van Noordwijk. "Het is teveel om op te noemen wat Bob in al die jaren op cultureel gebied voor Noordwijk heeft gedaan. Ik zal er een paar noemen zoals: de 1000 jazzuitzendingen die hij voor de radio verzorgde, hij gaf les aan allochtonen etc. Ik hoorde dat je graag langs de vuurtoren fietst. We hebben een echte 3D kopie van de vuurtoren laten printen. Die kun je thuis neerzetten en net zoveel langslopen als je wilt," aldus de wethouder.

Dit eerbetoon ontroerde de 81-jarige Bob Rigter echt. "Wat er door een boekje te schrijven allemaal kan gebeuren. De groep artiesten hier naast mij heeft vijf weken hard gerepeteerd om dit spektakel neer te zetten. Ik vond het altijd interessant om bij de voorbereidingen en repetities aanwezig te zijn. Ik ben blij met elke dag die mij gegeven wordt," aldus ambassadeur Bob Rigter.


deel deze activiteit

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225575&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deleydenaer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deleydenaer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>